slide-kraken.jpg

Ontgraven en kraken van funderingspalen

De firma Tuffreau Aannemingen komt doorgaans aan bod, minstens een week na het plaatsen van de paalfunderingen door de paalfirma.

  • Na het grondig bestuderen van de plannen en het plaatsen van laserapparatuur graven wij de palen zorgvuldig vrij met een hydraulische grondgrijper.
  • De kraanmachinist graaft met behulp van de aanwijzingen van zijn collega de zolen uit tot op het afhappeil van de palen. Er dient niet dieper uitgegraven te worden dan het afkappeil, om de palen te kunnen kraken op het juiste niveau.
  • Na de massieven te hebben vrij gegraven worden de palen hydraulisch gekraakt met onze unieke machines. Doordat vier horizontale krachten tegelijk inwerken op de paal wordt plaatselijk een breukvlak gevormd. Dit wordt herhaaldelijk gedaan, waarbij verschillende schijven gebarsten beton in de koker van deze machine blijven zitten om daarna vlot te verzamelen in het zwenkbereik van de kraan. Wij kunnen met ons systeem tot op het afhakpeil horizontaal de beton verwijderen, waardoor de wapening behouden wordt.
  • Hierna wordt de paalkop nog manueel opgekuist, om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen.

Vermits we over vele verschillende types koppensnelmachines beschikken kunnen wij vlot palen hakken van diameter 30 cm tot 70 cm. Indien de palen een nog grotere diameter hebben, of er een dubbele korf aanwezig is, kunnen wij dit oplossen door een kleinere graafmachine met hydraulische breekhamer ter hulp in te schakelen.

Kraken van palen Ontgraven Palen
   
 Foto-20-02-2020-08-58-02.jpg - 1,33 MB  Kraken van palen

 


 

Over ons

TUFFREAU LUC BVBA 
is de grondlegger van het 
hydraulisch kraken van funderingspalen in België. 

Reeds meer dan 30 jaar zoeken wij actief naar de meest geschikte oplossing voor onze klanten.

Activiteiten

Trefwoorden:
Ontgraven palen, vrijgraven palen, kraken palen, koppensnellen, hakken palen, afhakken palen, afkappen van palen, kraken van palen, kraken van funderingspalen, hydraulisch kraken van palen, koppensnellen

Affrezen slibwanden/palenwanden, frezen slibwanden, afhakken slibwanden, infrezen slibwanden, afschieten slibwanden, affrezen soilmixwanden

Ronde funderingsputten, valse putten

Grondwerken, afbraakwerken, plaatsen citernes, plaatsen regenwaterputten, …

© 2019 Tuffreau. All Rights Reserved. Designed By c-metric.be